Tort de morcovi

Dificultate: Easy
Timp de preparare (min): 70
Portii: 10

Ingrediente:
200 gr de zahăr 200 gr zahar brun 260 gr ulei vegetal 4 ouă mari 280 gr faina pentru uz general 1 linguriță praf de copt 1 linguriță de drojdie de copt 1 sare de lingurita 1 linguriță de scorțișoară macinata 3/4 linguriță nucșoară măcinată 250 gr morcovi decojiți cu cremă fină 100 gr nuci 5g ciocolată 600 gr brânză cremă, temperatura camerei 200 gr unt nesarat la temperatura camerei 4 lingurițe cu extract de vanilie
Detalii preparare:
1
Preîncălziți cuptorul la 180 ° Celsius. Ungeți ușor două tigăi de tort cu diametrul de 22 cm. Folosind un mixer mare, bateți zahărul și uleiul vegetal în castron până se dizolva. Adăugați ouă, pe care le bateti bine treptat la adaugare. Se amestecă făina, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara apoi se amesteca cu zahăr și ulei. Se amestecă morcovii, nucile și ciocolata.
2
Se toarnă compozitia în tăvile pregătite, împărțind în mod egal. Coaceți până când scobitoarea introdusa în centru iese curata și prăjiturile încep să se desprindă de părțile laterale ale vaselor, aproximativ 45 de minute. Se răcește în tigaie timp de 15 minute. Așezați prăjiturile tavi și răciți complet, apoi tăiați în două.
3
Folosind un mixer bateți toate ingredientele pentru glazura în bolul mediu până când compozitia devine netedă și cremoasă. Plasați un strat de tort pe platou. Răspândiți glazura deasupra. Apoi puneti formati nou strat de tort. Puneti crema pe urmatorul strat si tot asa pana la ultimul blat. Deasupra adaugati glazura ramasa.