Supa crema cu linte rosie si lapte de nuca de cocos

Dificultate: Usor
Timp de preparare (min): 30
Portii: 3

Ingrediente:

Linte rosie- 250 g

Morcovi - 150 g

O ceapa (mare)

Usturoi – 3 buc

Curry

Condimente - 2 lingurițe coriandru (praf uscat)

Ghimbir proaspat- 1 linguriță

Tomate (proaspete sau conservate) - 1 bucată

Ciorbă de legume - 1 litru

Lămâie - 1 - 2 linguri

Ulei de nucă de cocos - 2 linguri

Sare de Himalaya - 1 lingurita

Piper - 1/2 lingurita

Seminte de floarea-soarelui prăjite - 20 g

Pătrunjel tocat fin - 1 lingură

Lapte de cocos - 200 ml

Detalii preparare:
1

Preîncălziți uleiul de nucă de cocos intr-o oală de dimensiuni medii. Adaugati ceapa la calit timp de 3 minute, apoi adăugați ghimbir, usturoi, curry și coriandru. Se mai lasa la prajit ușor timp de încă 3 minute.

Adăugați roșiile si prăjiți timp de 3 minute.

Adaugati morcovii. Acestia se amestecă bine cu condimentele și apoi se prăjesc timp de 5 minute.

Adăugați lintea roșie si bulion. Amestecati. Lasati la fiert timp de 20-25 minute până când morcovii sunt fierți.

Adăugați lapte de nucă de cocos. Se amestecă și se fierbe timp de 5 minute.

Se adaugă piper și sare.

2

Transferați ingredientele gătite din oală într-un blender. Se amestecă totul pana cand capata consistenta unei creme. Adăugați suc de lamaie și condimente dupa propriul gust.

Presarati seminte floarea-soarelui prăjite si patrunjel mărunțit.

Pofta buna!