Turtă dulce de ovăz cu merișoare

Dificultate: Usor
Timp de preparare (min): 15
Portii: 1

Ingrediente:

§ MIERE - 2/3 cana 

§ UNT - 3.1 cuburi 

§ zahar (poate nuca de cocos) - 2 linguri 

§ LAPTE - ½ cana 

§ OUA - 2 mediu 

§ fulgi de ovăz (recomandam fulgi de ovaz fara gluten ) - 1 cana 

 eu am cumparat de aicea http://www.bio4planet.ro/fulgi-de-ovaz-fara-gluten-200g?search=fulgi%20de%20ovaz%20fara%20gluten

 §Faina  - 1 cana 

§ Merișor - ½ ceasca 

§ Bicarbonat de sodiu - 1 linguriță 

§ condimente: ghimbir, scorțișoară, cuișoare, cardamom sau condiment de turtă dulce - 2 lingurite

Detalii preparare:
1

Gatiti cuptorul la 180 grade Celsius

2

 

Într-o cratiță mică, dizolvăm untul, mierea, zahărul și laptele. Apoi lăsăm să se răcească

3

În castron combinăm ingrediente uscate: fulgi de ovăz, făină, condimente și apă curată.

4

Ingrediente uscate amestecate cu umezeala si se amesteca.

5

Se amestecă ouăle și se amestecă până când masa devine uniformă

6

 

Transferați-l într-o tavă de copt cu hârtie de copt și coaceți timp de aproximativ 40-50 de minute.

7

La sfârșitul procesului de coacere, verificăm cu bastonul de lemn că tortul este gata.

8

scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca